Skycrew circus arts η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκο στην Καλαμάτα τέχνες τσίρκου παραστατικές

Εναέρια ακροβατικά

Ντουέτο στα εναέρια ακροβατικά πανιά Duet in aerial silks
Aerial Silks

Τα “εναέρια ακροβατικά” (εναέρια ακροβατική γυμναστική ή aerial acrobatics) αναφέρονται στην κατηγορία των ακροβατικών εκείνων που πραγματοποιούνται σε κάποιο όργανο που κρέμεται στον αέρα. Τα πιο διαδεδομένα όργανα που χρησιμοποιούνται είναι τα εναέρια πανιά (aerial silks), εναέρια αιώρα (aerial sling), εναέριο σχοινί (aerial rope), εναέριο στεφάνι (aerial hoop ή lyra), εναέρια κούνια (trapeze) και εναέριοι ιμάντες (aerial straps). Είναι μία μορφή τέχνης που συνδυάζει την άσκηση και το χορό, καθώς έχει στοιχεία ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής, αλλά και σύγχρονου χορού. Ο ακροβάτης βασιζόμενος μονάχα στην επιδεξιότητά του, αναρριχάται, αιωρείται, πραγματοποιεί φιγούρες, είτε στατικές είτε συνδυαζόμενες, στηρίξεις και εκπληκτικές πτώσεις που κόβουν την ανάσα των θεατών.  Επίσης σε ένα όργανο μπορούν να εκτελούν ταυτόχρονα και περισσότεροι από έναν ακροβάτες.

 Επειδή η εκτέλεση όλων αυτών των ακροβατικών κινήσεων θα ήταν αδύνατη με τη χρήση ζώνης ασφαλείας, ο αθλητής πρέπει να εξασφαλίσει ο ίδιος σταθερότητα και ασφάλεια στον εαυτό του. Επιπροσθέτως είναι απαραίτητο να παίρνονται όλα εκείνα τα μέτρα ασφαλείας που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, που ελαχιστοποιούν την περίπτωση ατυχήματος και τραυματισμού. 

Σόλο στην στατική εναέρια ακροβατική κούνια Solo number in static trapeze
Trapeze
Aerial Sling

Για την ομάδα μας, η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Εναρμονιζόμαστε πλήρως με τη νομοθεσία τόσο στην ποιότητα του εξοπλισμού που χρησιμοποιούμε, καθώς είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, όσο και με τις διαδικασίες ασφαλείας που πρέπει να ακολουθούνται, π.χ. η χρήση στρωμάτων. Έχουμε μεριμνήσει ακόμα και για δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις, καθώς διαθέτουμε πιστοποίηση από τον Ερυθρό Σταυρό και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης στις Πρώτες Βοήθειες και στη χρήση φορητού απινιδωτή, που διαθέτει το Δημοτικό Στάδιο για περιπτώσεις ανάγκης.

 

Οι περιορισμοί για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τα εναέρια ακροβατικά είναι ελάχιστοι. Συνήθως τα χαρακτηριστικά εκείνα που θεωρούν πολλοί ότι δεν τους επιτρέπουν να ασχοληθούν με τα εναέρια ακροβατικά, είναι η ηλικία, το βάρος, οι δεξιότητες, η φυσική κατάσταση και ο φόβος για τα ύψη. Παραδείγματος χάρη, τα παραπάνω κιλά μπορεί να μη διευκολύνουν σε συγκεκριμένες ασκήσεις, αλλά σε γενικές γραμμές δεν περιορίζουν τις ικανότητες του ακροβάτη. 

Σόλο στο εναέριο ακροβατικό σχονί Solo number in aerial rope
Aerial Rope
Σόλο στους εναέριους ακροβατικούς ιμάντες Solo number in aerial straps
Aerial Straps

Όλα έχουν να κάνουν με τη φυσική κατάσταση, η οποία χτίζεται σταδιακά όπως και σε οποιαδήποτε άλλη φυσική δραστηριότητα. Δεν απαιτείται από κάποιον να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες για να μπορέσει να ασχοληθεί με αυτήν την τέχνη. Γι’ αυτό το λόγο ούτε η ηλικία αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. Όσον αφορά εκείνη τη μερίδα των ανθρώπων που πάσχουν από υψοφοβία, ποιός καλύτερος τρόπος υπάρχει από το να ξεπεράσουν αυτόν το φόβο με μικρά βήματα, μέσα σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον; Για αυτούς τους λόγους η τέχνη των εναέριων ακροβατικών αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης που χτίζει τόσο την αυτοπεποίθηση του ατόμου, όσο και διευρύνει την αντίληψη και το πνεύμα.

Στην ομάδα μας προσφέρουμε εξατομικευμένη καθοδήγηση με βάση τις ιδιαιτερότητες του καθενός και διατηρούμε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο, με χρόνο και υπομονή, όλοι μπορούν να τα καταφέρουν. Τέλος, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συνεργασία μας με καταξιωμένους φυσικοθεραπευτές για να καταστήσουμε αυτήν την τέχνη προσβάσιμη και σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ημιπληγία ή ακρωτηριασμούς και έτσι να μπορέσουν και αυτά να διασκεδάσουν και να ορίσουν τους δικούς τους στόχους μέσω ενός ανοιχτού διαλόγου και της κατάλληλης υποστήριξης.   

 
Σόλο ακρωτηριασμένου ακροβάτη στα εναέρια πανιά Solo of an amputated aerialist in aerial silks