Skycrew circus arts η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκο στην Καλαμάτα τέχνες τσίρκου παραστατικές

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ

Μάρτζη Ζαβιτσάνου

       Η Μάρτζη είχε την πρώτη της επαφή με τα ακροβατικά το 2010, όπου και ανακάλυψε ένα πρωτόγνωρο πάθος για αυτά. Μέσα στο επόμενο κιόλας έτος ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία στο χώρο, διδάσκοντας αρχικά Pole Dancing. Η αγάπη της για το χορό, την κίνηση και τη δημιουργία, την οδήγησαν να ασχοληθεί και με τα εναέρια ακροβατικά, σε όργανα όπως η αιώρα, το στεφάνι, ο κύβος και τα πανιά. Το 2013 ίδρυσε τη σχολή SpinTop στην Αθήνα.  Στη σχολή της έχει εκπαιδεύσει προσωπικά μερικούς από τους πιο επιτυχημένους Pole Dance Instructors στην Ελλάδα. Η ίδια έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, shows και events. 

     Σε συνεργασία με τη δασκάλα σύγχρονου χορού Λιλή Κουτσανδρέα παρέδωσε τα πρώτα σεμινάρια Contemporary Pole Dancing στην Ελλάδα. Το 2014 δημιούργησε παιδικά τμήματα εναέριων ακροβατικών και σε συνεργασία με τη φυσικοθεραπεύτρια Άρτεμις Δρόσου, σεμινάρια εναέριων ακροβατικών για παιδιά με ημιπληγία και για ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες.

       Ο υψηλός επαγγελματισμός και η εμπειρία της ως προπονήτρια και χορογράφος, αναδεικνύονται ιδιαίτερα μέσω των διακρίσεων των μαθητών της, αφού έχουν κατακτήσει θέσεις όπως την 1η, τη 2η και την 4η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εναέριων Ακροβατικών στην κατηγορία Aerial Sling, τη 2η θέση στο διαγωνισμό Pole Art Greece, την 6η θέση στο παγκόσμιο διαγωνισμό Pole Art και τη 2η θέση στο διαγωνισμό Pole Battles στη Θεσσαλονίκη.

 
 

    Μαζί με τον παρτενέρ της Δημήτρη Καούρη έχουν κατακτήσει την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εναέριων Ακροβατικών το Μάϊο του 2019 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εναέριων Ακροβατικών το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, στην κατηγορία Aerial Silks Professional Duo.

       Από το 2018 συνεργάζεται και με τη σχολή Just Dance των Δημήτρη Αναστασόπουλου και Άκη Λέλου στην Καλαμάτα.

     Έχει εκπαιδευτεί στα εναέρια ακροβατικά, το σύγχρονο χορό και το stretching σε Ελλάδα, Σουηδία και Ρωσία, καθώς είναι και πτυχιούχος εκπαιδεύτρια τσίρκου της Εθνικής Σχολής Τσίρκου του Μόντρεαλ στον Καναδά. Φέρει πιστοποίηση στις πρώτες βοηθείες από τον Ερυθρό Σταυρό, όπως επίσης κατέχει και την πιστοποίηση Stretch Your Limits από τον Νissim Zoares. Τέλος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Felix Cane, Jenyne Butterfly, Natasha Wang, Michelle Stanek, Karol Helms, Alethea Austin, Anastasia Skukhtorova, Evgeny Greshilov, Marion Crampe, Manuela Carneiro, Polina Volchek(Pink Puma), Steven Retchless, Ekaterina Blacky Romanova, Natalia Egorova, Pole Dance Theater Trash(Veronika Mikhailova, Julia Irinina, Marina Bogomolova), Katya Volikova και το ιταλικό Circus Atmosphere.

Δημήτρης Καούρης

Ο εκπαιδευτής της σχολής μας στα εναέρια ακροβατικά

        Ο Δημήτρης ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία την ενασχόληση του με τον αθλητισμό με κύριο άθλημα την υδατοσφαίριση. Εν έτη 2007 και μετά από αρκετές διακρίσεις με την ομάδα υδατοσφαίρισης, τράβηξε την προσοχή του το parkour, ένα άθλημα που μόλις είχε αρχίσει να γίνεται γνωστό στην Ελλάδα. Η αγάπη που ανέπτυξε μέσα από αυτό για την ελευθερία της κίνησης και την πρωτόγνωρη αίσθηση αδρεναλίνης που προσέφερε, τον οδήγησε να διευρύνει κι άλλο τις εμπειρίες  του και να ασχοληθεί επισταμένως με την ενόργανη, το τραμπολίνο, το cyr wheel, τα ακροβατικά εδάφους και τα εναέρια ακροβατικά, με τα τελευταία να παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Ήδη από το  2013 μετράει πολυάριθμες συμμετοχές σε show parkour και εναέριων ακροβατικών.

    Ταυτόχρονα ασχολείται και με την 6η τέχνη, μετρώντας τέσσερις θεατρικές παραστάσεις στο ενεργητικό του, καθώς και τρία χοροδράματα που συμμετείχε ως ακροβάτης. 

     Από το 2018 έχει επικεντρωθεί ιδιαίτερα στο κομμάτι του Aerial Silks Duo με παρτενέρ την Μάρτζη Ζαβιτσάνου. Μαζί κατέκτησαν την 1η θέση στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εναέριων Ακροβατικών τον Μάϊο του 2019 στην κατηγορία Aerial Silks Professional Duo , καθώς και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εναέριων Ακροβατικών το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους στην Πράγα.

 
 
 

Μέσα από τις σπουδές και τη συνεχή αναζήτηση για τις τέχνες του τσίρκο, βελτιώνεται συνεχώς τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και στην ποιότητα των γνώσεων που μεταδίδει ως εκπαιδευτής. Είναι απόφοιτος εκπαιδευτής τσίρκου της Εθνικής Σχολής Τσίρκου του Μόντρεαλ στον Καναδά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από φημισμένους εναέριους ακροβάτες, όπως τον Konstantin Kosovec και τη Δανάη Μαλτέζου, καθώς και από το ιταλικό Circus Atmosphere. Ταυτόχρονα με την εκπαιδευτική και καλλιτεχνική του δράση στη σχολή, διατελεί και μηχανικός ακροβατικών εξοπλισμών και υπεύθυνος ασφαλείας ως πιστοποιημένος NDT Level I και EASA B1, καθώς είναι εκπαιδευμένος και εξειδικευμένα στην εγκατάσταση του ακροβατικού εξοπλισμού από τον Pascal Tétrault και το The Chicago Flyhouse Inc.. Τέλος είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων, καθώς επίσης φέρει και πιστοποίηση στις πρώτες βοήθειες και στη χρήση απινιδωτή από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης.

 

Βαγγέλης Κρόμπας

      Ο Βαγγέλης ακολούθησε μια ιδιαίτερη πορεία στην εξερεύνηση της κίνησης. Γνώρισε και ασχολήθηκε με πολύ δυναμικά ή και extreme sports όπως το snowboard, το downhill mountain bike και το slackline/highline ενώ παράλληλα τον γοήτευσαν το tai chi, το qi qong αλλά και ο χορός.

      Ήταν θέμα χρόνου να συγκλίνουν αυτοί οι δύο δρόμοι, κάτι που τελικά συνέβη μέσα από το άθλημα/τέχνη του Slackline που συνδυάζει την κίνηση με την ακινησία, την ένταση με το διαλογισμό. 

      Το να μοιραστεί και να διδάξει τις τέχνες και τα αθλήματα αυτά, ήταν κάτι που συνέβαινε φυσικά από πολύ νωρίς,  κάτι που έχει οδηγήσει και στη δημιουργία ερασιτεχνικών ομάδων γύρω από τα αθλήματα αυτά (όπως η ομάδα Slackline Kalamata).

       Έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ Highline σε Ελλάδα, Ιταλία, Τουρκία και Λίβανο. Έχει πάρει μέρος στο διεθνές πρόγραμμα της NGO Crossing Lines για την δημιουργία υποδομών Slackline και μαθημάτων σε παιδιά σε καταυλισμούς προσφύγων στο Λίβανο. Επίσης έχει συμβάλει στη διοργάνωση του 1ου Lebanon Highline Festival, αλλά και στη διοργάνωση άτυπων φεστιβάλ Highline στην Ελλάδα. 

     Έχει εργαστεί στον τομέα των υπαίθριων δραστηριοτήτων σαν οδηγός σε περιπατητικές και ποδηλατικές εκδρομές, έχει δίπλωμα Mountain Bike Istructor/Guide Level 2 του αγγλικού φορέα πιστοποίησης MIAS, καθώς επίσης φέρει και πιστοποίηση πρώτων βοηθειών.

Βασίλης Δουλγερίδης

Ο Βασίλης Δουλγερίδης, εκπαιδευτής της σχολής μας στη βάδιση με ξυλοπόδαρα

Ο Βασίλης Δουλγερίδης γεννήθηκε στην Βέροια το 1978. Από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική ως δημιουργός και μέλος μουσικών σχημάτων στην πόλη της Βέροιας, με πληθώρα συμμετοχών σε δημοτικές και ιδιωτικές συναυλίες. Σπούδασε στο τμήμα Εφαρμοσμένης Φωτογραφίας του Πολιτιστικού ΙΕΚ Θεσσαλονίκης δίπλα στον Ηρακλή Παπαϊωάννου, που μετέπειτα διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης  (2000-2002). 

Ως επαγγελματίας φωτογράφος έχει ασχοληθεί με τον τομέα της εμπορικής φωτογραφίας, τόσο δημιουργώντας φωτογραφίες για καλλιτέχνες, εταιρείες και μουσικούς, όσο και σε STUDIO (πορτραίτα, still life καλλιτεχνικό και εμπορικό). Έχει συνεργαστεί με το ψηφιακό περιοδικό Μusiccorner.gr, την εταιρεία παραγωγής “Studioata” ως βιντεολήπτης και την εταιρεία “Μύγα” ως χειρίστης κάμερας drone, οπού είχε την ευκαιρία να δουλέψει για την εκπομπή “Έρευνα” του Παύλου Τσίμα. 

Ως μουσικός, σπούδασε μπάσο για δύο χρόνια δίπλα στον αναγνωρισμένο καθηγητή Πέτρο Δραγούμη. Έχει 6 στούντιο άλμπουμ, κάποια με μπάντες ( One hour before the trip, The Villions , Drew Davis), και κάποια δικές του παραγωγές ( Smokemachines ). Ακόμη, έχει πραγματοποιήσει αρκετές περιοδείες και έχει συμμετάσχει σε έναν πλούσιο αριθμό συναυλιών σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

 

Ο Βασίλης είναι εξαιρετικός χειριστής διαφόρων λογισμικών επεξεργασίας βίντεο, εικόνας και ήχου. Ως εμψυχωτής, ξυλοπόδαρος, ζογκλέρ και υπεύθυνος παραγωγής συνεργάστηκε και έφερε εις πέρας παραστάσεις και δρώμενα με τις εταιρείες καλλιτεχνικών εκδηλώσεων “Τσαφ-Τσουφ” και “Μagic Happens” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης έχει συνεργαστεί και με δήμους, εταιρείες και φορείς ανά την Ελλάδα στο διάστημα 2001-2015. Τέλος, μετράει δύο cameo εμφανίσεις στις ταινίες  “Ζητείται ψεύτης” του Ιεροκλή Μιχαηλίδη και “ΑΩ” του A.Bulayev.