Skycrew circus arts η πρώτη σχολή σύγχρονου τσίρκο στην Καλαμάτα τέχνες τσίρκου παραστατικές

Μαγεία (Ταχυδακτυλουργία)

Μαγεία ταχυδακτυλουργία μάγος ταχυδακτυλουργός magic wizard magus mage sorcerer

Η μαγεία, η οποία περιλαμβάνει τις υποκατηγορίες της οφθαλμαπάτης, της σκηνικής μαγείας και της μαγείας σε κοντινή απόσταση (μικρομαγικά) , είναι μια παραστατική τέχνη στην οποία το ακροατήριο διασκεδάζει με κόλπα ή ψευδαισθήσεις και φαινομενικά αδύνατα κατορθώματα που χρησιμοποιούν φυσικά μέσα. Η διαφορά της από την υπερφυσική μαγεία, είναι ότι στην τελευταία, ισχυρίζονται ότι οι δράσεις δημιουργούνται με υπερφυσικά μέσα. Είναι μία από τις αρχαιότερες τέχνες του κόσμου. 

 

Η διδασκαλία της παραστατικής μαγείας ήταν κάποτε μια μυστική πρακτική. Οι επαγγελματίες μάγοι δεν ήθελαν να μοιραστούν τη γνώση με κανέναν εκτός του επαγγέλματος, για να εμποδίσουν τους αμύητους να μάθουν τα μυστικά τους. Αυτές οι πεποιθήσεις ανήκουν , κατά κανόνα, στο παρελθόν. Περιοδικά, λέσχες, σχολές, οργανισμοί, διαδικτυακές πλατφόρμες και ιστοσελίδες, προσφέρουν πλέον ποικίλο υλικό, είτε δωρεάν, είτε με συνδρομή, για όλους τους ενδιαφερόμενους .

 
 

Η σύγχρονη ψυχαγωγική μαγεία, με πρωτοπόρο τον μάγο του 19ου αιώνα Jean Eugène Robert-Houdin, έχει γίνει μια δημοφιλής μορφή θεατρικής τέχνης. Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, μάγοι όπως ο Maskelyne και ο Devant, ο Howard Thurston, ο Harry Kellar και ο Χάρι Χουντίνι, πέτυχαν ευρεία εμπορική επιτυχία σε αυτό που έγινε γνωστό ως «η Χρυσή Εποχή της Μαγείας». Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η παραστατική μαγεία αποτέλεσε βασικό στοιχείο του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ, των βαριετέ και των συναυλιακών αιθουσών. Η Μαγεία διατήρησε τη δημοτικότητα της στην εποχή της τηλεόρασης, με μάγους όπως ο David Copperfield, ο Doug Henning, οι Penn & Teller και ο David Blaine εκσυγχρονίζοντας τη μορφή της τέχνης.

 

Οι απόψεις ποικίλλουν μεταξύ των μάγων σχετικά με τον τρόπο κατηγοριοποίησης ενός δεδομένου εφέ, αλλά έχουν αναπτυχθεί ορισμένες κατηγορίες. Οι μάγοι μπορεί να τραβήξουν ένα κουνέλι από ένα άδειο καπέλο, να κάνουν κάτι να εξαφανιστούν ή να μετατρέψουν ένα κόκκινο μαντήλι από μετάξι, σε ένα πράσινο μαντήλι από μετάξι. Οι μάγοι μπορούν επίσης να καταστρέψουν κάτι, όπως να κόψουν ένα κεφάλι, και στη συνέχεια να το “αποκαταστήσουν”, να κάνουν κάτι να φαίνεται ότι κινείται από το ένα μέρος στο άλλο ή μπορεί να ξεφύγουν από δεσμά που τους περιορίζουν. Άλλες οφθαλμαπάτες είναι να κάνουν ένα αντικείμενο να φαίνεται ότι αψηφά τη βαρύτητα, να διέρχεται από ένα άλλο αντικείμενο ή να φαίνεται ότι προβλέπει την επιλογή ενός θεατή. Πολλές μαγικές ρουτίνες χρησιμοποιούν συνδυασμούς εφέ. 

 

 

Ακόμη, η μαγεία περιγράφεται συχνά σύμφωνα με διάφορες κατηγορίες ή είδη. Μερικές από τις πιό γνωστές κατηγορίες μαγείας είναι: η σκηνική μαγεία, η μαγεία σε κοντινή απόσταση, η μαγεία σαλονιού, οι αποδράσεις, η λαθροχειρία, η πνευματική, η μαθηματική, η μαγεία για παιδιά και η μαγεία δρόμου. Για αυτούς που θέλουν να μάθουν να ασκούν αυτή την τέχνη, η αφοσίωση που πρέπει να επιδείξουν, μπορεί να τους διδάξει την ηθική που συνδέεται με την τακτική άσκηση και την ευθύνη που έρχεται με την αφοσίωση σε μια τέχνη. 

 

Ακόμη, βοηθά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, εμπνέει την περιέργεια, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, καθώς και βελτιώνει τις διαπροσωπικές δεξιότητες, όπως τις δεξιότητες παρουσίασης, επικοινωνίας και δημόσιας ομιλίας. Επιπροσθέτως, βοηθά στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων, βελτιώνει τον συντονισμό, αυξάνει τις δεξιότητες κριτικής σκέψης και επίλυσης προβλημάτων και χτίζει την αυτοπειθαρχία. Αν μη τι άλλο, με τη μαγεία μπορείτε να διασκεδάσετε και να εκπλήξετε ευχάριστα το κοινό σας και να γίνεται πόλος έλξης στις κοινωνικές συγκεντρώσεις και όχι μόνο.